wtorek, 29 sierpnia 2017

Wegańska pasta kanapkowa z pieczonej papryki


Przepraszam za tak długa nieobecność, jednak sprawy codzienne pochłonęły mnie całkowicie. Nadrabiam zaległości i przychodzę do was z pyszną pastą kanapkową, którą możemy wykorzystać nie tylko na kanapkach :) Świetnie się sprawdzi również do makaronów czy zapiekanek. Jedna z najlepszych past jakie jadłam. Chwila roboty, parę świeżych składników i mogę cieszyć się sporym słoikiem zdrowej przekąski.


WEGAŃSKA PASTA KANAPKOWA Z PIECZONEJ PAPRYKI

Składniki:

-4 czerwone papryki,
-3-4 ząbki czosnku,
-olej,
-kawałek korzenia selera,
-duża marchewka,
-1 cebula
-mały pomidor,
-bazylia,
-oregano,
-sól i pieprz

Przepis:


Paprykę myjemy, oczyszczamy z pestek, kroimy i układamy na blasze z obranym czosnkiem. Paprykę lekko skrapiamy olejem i solimy. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Podsmażamy cebulę z selerem, marchewką  i pomidorem. Do warzyw dodajemy odrobinę wody aby zmiękły i podsmażamy do miękkości. Wrzucamy do blendera warzywa z patelni, paprykę z czosnkiem oraz resztą składników i miksujemy. Pasta gotowa, smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz